YAPILIŞI
1. Beş bardak su içerisine yıkanmış pirinç katılır. Pirinç taneleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şekeri katılır, tekrar kaynatılır.
2. Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş safran, zerdeçal (safran bulunmazsa yalnız bir tatlı kaşığı zerdeçal sıcak suda eritilerek kullanılır) haşlanan pirince dökülür. Kaynamaya bırakılır.
3. Kaynamakta olan zerdenin içerisine suda ezilmiş bir kaşık nişasta ilâve edilerek tekrar bir iki taşım kaynatılır.
4. Pişmesi tamamlanan zerde servis kâselerine alınır. Üzerine dövülmüş fındık, dövülmüş fıstık, ağartılmış dövülmüş badem, tarçın tozu, nar taneleri, kaynatarak kabartılmış kuşüzümü vs. ne istenirse serpiştirilir. Arzuya göre gülsuyu da konur.
0 yorum:
Yorum Gönder