GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 yumurta
1 paket (250 gr.) margarin
1 fincan elenmiş un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım kilo elenmiş nişasta.
1. Önce yağ yakılmadan hafif ateşte eritilir.
2. Eritilen yağa toz şeker katılır. İkisi birlikte aşağı yukarı onbeş dakika güzelce karıştırılır.
3. Bu karıştırılan şekerli yağa iki yumurta kırılır, yine iyice elle karıştırılır.
4. Bu karışıma bir fincan un dökülür, üzerine kabartma tozu serpilir ve karıştırmaya devam edilir.
5. Devam edilen bu karıştırma esnasında nişasta diğer elle aralıklı olarak avuç avuç bitinceye kadar konur.
Katılaşınca elle yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hal alınca, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elle sıkıştırarak düz bir yerde (mermer, muşamba gibi) yuvarlanıp çubuk şeklinde uzatılır. Uzatılan bu hamurun iki ucu birleştirilerek halka şekli verilir. Birleştirilen bu kısma ağartılmış badem hafifçe bastırılarak yerleştirilir.
6. Bu halkalar az yağlanmış bir tepsiye (pişerken kabaracağından) aralıklı olarak dizilir. Çok hafif ısıdaki fırında üzeri kızartılmadan pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.
NOT:
Nişasta Kurabiyesi uzun zaman bozulmadan duran, misafire ikramda yüz güldüren nefis bir kurabiyedir. Tarif ettiğimiz şekilden başka, kolayınıza gelen şekillerde yapabilirsiniz.
3 yumurta
1 paket margarin (250 gr.), 1 kaşık yoğurt
1.5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu, 1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Alabildiği kadar un.
0 yorum:
Yorum Gönder