GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 paket erimiş margarin (250 gr.) 1 bardak pudra şekeri 3.5 bardak elenmiş un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın tozu.
1. Bir kapta eritilmiş, ılık bir haldeki yağ ile pudra şekeri âdeta krem haline gelinceye kadar elle karıştırılır.
2. Üzerine un, kabartma tozu, tarçın katılarak katıca bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Yoğurma işlemi en az aralıksız yarım saat kadar sürmelidir.
3. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuçta sıkılır sonra mermer ya da muşamba örtülmüş bir masa üzerinde parmak uzunluğunda şekil verilir. Hafif yağlanmış bir tepsiye aralıklı sıralarken açık bir S harfi biçimine getirilir.
4. Çok hafif ısıdaki fırında üzeri kızartılmadan beyaz halde pişirilir. Fırından çıktıktan sonra servis tabaklarına alınır, üzerine pudra şekeri serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder