YAPILIŞI
1. Frenk ve Bektaşi üzümleri jöle yapılmasında en çok kullanılan meyvelerdir. İyi, olgun meyveler emaye bir kapta bir miktar su ile kaynatılır. Üstü örtülerek ertesi güne kadar bırakılır. Ertesi gün süzülerek suyu alınır. Bekletilir, berraklaştırılır. Posası yine marmelât yapmada kullanılır.
2. Bir kilo şıraya dört bardak şeker konur. Harlı ateş üzerinde karıştırılarak ve köpükleri alınarak kıvamlaştırılır. Elma jölesinde anlatıldığı gibi tam kıvamı bulup bulmadığı kontrol edilir. Kıvamını bulmuşsa sıcak olarak kavanozlara doldurulur.
NOT:
Bektaşi üzümü şırasına üçte bir oranında frenk üzümü şırası katılırsa, elde edilecek jöle daha lezzetli olur.
0 yorum:
Yorum Gönder