GEREKLİ MALZEMELER
1 paket margarin (250 gr.)
3 yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı kıyılmış fındık
Aldığı kadar un.
HAZIRLANMASI VE YAPILIŞI
Bir kapta yağ ve pudra şekeri karıştırılarak süre uzatılır ve kabartılır.
Bu yumuşatılmış şekerli yağ içerisinf; yumurta kırılır, iyice karıştırılır. Üzerine elennrş un ve karbonat katılır hepsi güzelce yoğrulur. ı hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. ,amur yumuşak ise un ilâvesiyle istenilen katılığa getirilir.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kurabiye şekli verilir. Üzerlerine bir kaptaki fındıktan bastırarak fındıkla örtülmesi temin edilir. Bu kurabiyeler az yağlanmış tepsiye aralıklı olarak döşenir. Orta sıcaklıktaki fırında pişirilir.
500 gr. badem içi 500 gr. pudra şekeri 1 yumurta.
0 yorum:
Yorum Gönder