GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı kabartma tozu.
1 limon kabuğu rendesi.
Şurubu için:
2 bardak şeker 2 bardak su. Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı.
1. İki yumurtanın akı ve sarısı ayrılır. Evvelâ iyice köpürünceye kadar çatalla yumurtanın akı çırpılır. Sonra sarıları üzerine eklenir, az olarak karıştırılır, iki çorba kaşığı yoğurt, üç çorba kaşığı un, yarım çay kaşığı kabartma tozu, bir limon kabuğu rendesi ile birlikte iyice karıştırılır.
2. Daha sonra yağa batırılmış tatlı kaşığı ile hamurdan bir parça alınır. Çiçek yağında kızartılır, sonra soğuk şurup içerisine atılır. Tatlısını çekince servis tabaklarına alınır.
NOT:
Şurubu evvelden hazırlanır; iki bardak şeker ve iki bardak su kaynatılır, soğumaya bırakılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Yanıklar:
Hafif yanıkları dindirmek ve tesirini azaltmak için şu yollardan yararlanabilirsiniz:
- Yanan yeri sirkeye hatırın veya sirkeyle ıslatın.
- Yanığın üzerine karbonat sürün
- Yanan kısma yoğurt sürün
- Yanığın üzerine un serpin
- Sütle kompres yapın.
Gömlek ütüsü:
Erkek gömleklerinde yakayı tersten de, yüzden de, yakanın ucundan ortasına doğru ütülemelisiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder