GEREKLİ MALZEME
10 limon
8 bardak şeker
6 bardak su.
YAPILIŞI
1. Şekere altı bardak su katılır. Ocakta kaynamaya bırakılır, iyice kıvama getirilir. Bir çay tablasına damlatılır. Damla şeklini bozmazsa kıvamı gelmiş demektir.
2. Kaynayan, kıvama gelmiş olan bu şuruba on limonun sıkılmış suyu katılır. Kaynatılmaya devam edilir. Damlalar alınıp denenmek suretiyle kıvama gelip gelmediği tekrar denenir. Kıvama gelince ocaktan indirilir.
NOT: Bu şurupta sadece limon ekşiliği vardır, fazla limon kokusu yoktur. Bir de bu şurubun kaynamadan yapılanı vardır. Daha kokulu olur. Doğrudan doğruya on limonun suyu sıkılır. Üç limonun kabukları rendelenir. Limon suyuna katılır, üzerine ıslayacak kadar şeker dökülür. Karıştıra kanştıra mümkün olduğu kadar şekeri eritilmeye çalışılır. Bir şişeye aktarılır, buzdolabına konur. Zaman zaman dolaptan alınır, şişe tsrs çevrilir, çalkalanır. Lüzumunda kullanılır, içerisine asla su katılmaz.
0 yorum:
Yorum Gönder