YAPILIŞI
1. Kadayıf pişirilecek tepsi yağlanır.
2. Kadayıflar elle birbirinden ayrılır, uzunlar koparılır, tepsiye düzgünce döşenir, avuç ayaları ya da altı düz bir kapla bastırılır, iyice düzlenir.
3. Fırına sürülür, üzeri hafifçe kızarınca çıkarılır, üzerine bir tepsi kapayarak alt üst edilir. Yine eski kadayıfın pişen tepsisine dikkatlice kaydırılır. Tekrar fırına salınır. Bu defa üzeri nar gibi kızarıncaya kadar fırında tutulur, çıkarılır.
4. Dört bardak şeker üç bardak suda eritilip kaynatılır. Bir kaşık limon suyu dökülür, üzerinden köpükleri alınır atılır, ılık bir hale gelinceye kadar bekletilmiş olması gerekir. En iyisi kadayıfa başlamadan evvel şurubunu hazırlamaktır.
5. Fırından çıkan pişmiş kadayıf üzerine ılık haldeki şurubu dökülür. Yumuşak olması istenirse üzerine bir kapak kapatılır.
NOT:
Bu kadayıf fırına verilmeden önce üzerine küçük parçalar halinde yağ koymak suretiyle daha lezzetli olur.
Tabaklara konurken üzerlerine, ceviz, fındık, antep fıstığından herhangi birisinin çekilmişi serpilebilir veya kaymak konabilir.
500 gram tel kadayıf 200 gram yağ 3 bardak şeker 3 bardak süt.
0 yorum:
Yorum Gönder