GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
5 yumurtanın akı
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı ince irmik.
Şurubu için:
1 bardak şeker
2 bardak süt. Kızartmak için:
1 bardak ayçiçek yağı.
GEREKLİ MALZEME
200 gram bayat ekmek içi
3 çorba kaşığı margarin, 1.5 bardak süt
1 çorba kaşığı toz şeker, 3 yumurta.
Şurup için:
1 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 bardak su.
1. Beş yumurtanın akı nişasta ile köpürünceye kadar çırpılır.
2. Üzerine bir kahve fincanı ince irmik serpilir, hep birlikte karıştırılır.
3. Derin tavada kızdırılmış yağ içinde kaşıkla ceviz kadar parçalar alınır, her tarafı iyice kızartılır.
4. Yağı süzülerek evvelce hazırlanmış, soğutulmuş şuruba atılır, üzerine şurup gezdirilerek ikinci parti kızarıncaya kadar şurup içerisinde tutulur, sonra delikli bir kepçe ile alınır, bir tabağa istif edilir.
5. Şurubu şöyle hazırlanır: Bir bardak şeker, iki bardak sütle kaynatılır, soğutulur. Bu işlem tatlımıza başlarken en önce yapılır, çünkü şurubun soğuması gereklidir.
0 yorum:
Yorum Gönder