GEREKLİ MALZEME
4 bardak koruk suyu 4 bardak şeker.
YAPILIŞI
1. Koruklar irileşip, suları arttığı zaman bunlardan jöle yapmak mümkündür. Çünkü olgun üzümün şırasında donma olmaz. Böylelikle olgun üzümlerden jöle yapılmaz. Koruklar çok küçük iken de suları pek çıkmaz. En uygun zaman, korukların irileşmesi ve ben düşme zamanıdır.
2. Böyle koruklar toplanır, yıkanır, saplarından kopanlır, taneler haline getirilir. Ezilir, presten geçirilir.
3. Bu şıranın dört bardağına dört bardak şeker katılır. Kuvvetli ateşte savrularak kaynatılır. Kıvamı geldiğinde ateşten indirilir.
Kavanozlara sıcak sıcak doldurulur.
Koruk jölesi sarı, açık yeşil renkte, lezzetli, mayhoş
bir jöle olur.
0 yorum:
Yorum Gönder