GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
500 gram kokulu gül 8 bardak şeker 4 limon
25 kadar gelincik yaprağı.
Gül yaprakları koparılır, diplerindeki beyazlar makasla kesilir. Diplerinin siyahı kesilmiş yirmibeş kadar gelincik yaprağı gül yapraklarına ilâve edilir. Hepsi elde fazla ovulmadan iyice yıkanır. Suyu süzülür. Gül ve gelincik yaprakları üzerine bir bardak şeker serpilir. Dört limonun suyu da üzerine dökülür. Hepsi elle mıncıklanır. Birbirine karıştırılır. Zaman zaman karıştırmak suretiyle birkaç gün bekletilir. Diğer taraftan yedi bardak şeker koyuca şurup kıvamında kaynatılır. Şurubun üzerine gül ve gelincik
GEREKLİ MALZEME
1 kilo karadul
6 bardak şeker
3 gram limon tuzu ya
da bir buçuk limon
suyu.
yaprakları katılır. Hemen bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır.
4. Yapraklarından şurup süzülür, soğutulur, şişelere doldurulur.
0 yorum:
Yorum Gönder