GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
125 gram margarin (1/2 paket)
3 adet havuç (orta boy)
4 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi.
1. Un düz bir yere elenir. Üzerine kabartma tozu serpilir. Ortası açılır, eritilmiş yarım paket yağ, şeker, dört yumurta konur. Hepsi iyice karıştırılır.
2. Buna rendelenmiş havuç, bir çay bardağı ceviz, rendelenmiş limon kabuğu ilâvesiyle tekrar karıştırılır.
3. Yağlanmış kek kalıbına konup orta sıcaklıktaki fırında pişirilir.
4. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin tam ortasına bir çöp saplanır, kekten çöpe bir şey yapışmazsa pişmiş demektir.
5. Kek soğumaya yakın kalıptan çıkarılır. Servis tabağına konur. Dilimler halinde kesilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder