MALZEME LİSTESİ
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı su
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 çay bardağı sıvıyağ •Yaklaşık 5 su bardağı un
• 1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için;
• 1 su bardağı nişasta
İç harcı için;
• 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
• 3 yemek kaşığı tozşeker
Şurup için;
• 4 su bardağı tozşeker
• 5 su bardağı su
• 2 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için;
• 250 gr tereyağı
YAPILIŞI - HAZIRLANMASI
• Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
• Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın. Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
• Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin.
• Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin.
• Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin.
Yufkayı ortadan ikiye kesin. Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın. Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
• Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin.
• Tereyağını bir tavada kızdırın. Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin.
• Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun.
0 yorum:
Yorum Gönder