Kuzunun ak ve kara ciğeriyle yüreği iyice yıkanır. Suyu süzüldükten sonra parmak kalınlığından biraz kalınca kuşbaşı doğranır.
Tuz, biber, kekik ve rendelenmiş soğan ile karıştırılarak biraz bekletilir. Şişlere geçirilir, şişin iki tarafından ortaya doğru biraz sıkıştırılır.
Kuzunun bağırsağıyla bumbarı güzelce içli dışlı temizlenir, tuzlanır. Bununla şişe geçirilmiş olan yürek ve ciğer parçaları bir baştan diğer başa kadar sıkı sıkı sarılır, ucu bağlanır. Bunun üstüne de karın zarı güzelce sarılır.
Izgarada çevirerek pişirilir. Bu işlem bütan gaz fırınmdakı döner şişlerde de yapılabilir. Aynı zamanda sarma işi bittikten sonra bir tepsiye çörekleme (sarığıburmada olduğu gibi) konarak fırında altlı, üstlü pişirmekle de olur.
Kokoreç iyice piştikten sonra şişten çıkarılarak iki parmak eninde halka halka kesilir, sıcak olarak yenir.
0 yorum:
Yorum Gönder