GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 bardak süt Yarım bardak toz şeker
4 yumurta sarısı 1 fiske vanilya.
1. Bir tencereye üç yumurtanın sarısı, bir yumurtanın beyazıyla sarısı ve bir fiske vanilya tozu katılarak beş dakika kadar telle çırpılır.
2. Diğer taraftan şekerle süt kaynatılır, ateşten indirilir.
3. Çırpılan yumurtanın sarısı ve bir yumurtanın beyazıyla, dövülmüş olan yumurtalar şekerli süte azar azar bir taraftan da telle çırparak yedirilir.
4. Hepsi birlikte ateşte karıştıra karıştıra kaynama derecesine gelince ateşten indirilir. Savurarak soğutulur.
5. Soğuyan bu malzeme bir kutuya boşaltılıp buzluğa konur. Kaymaklı dondurmada olduğu gibi işlem yapılır.
NOT:
1 numaradaki işlem yapılırken bir yemek kaşığı nişasta ile birlikte dövülürse dondurmamız daha güzel olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder