YAPILIŞI
1. Kayısılar güzelce yıkanır, ikiye ayrılmak suretiyle çekirdeklori çıkarılır.
2. Üç bardak su içerisine limon suyu ve şekeri katılır. Biraz kıvamlı clarak kaynatılır. Üzerine ayıklanan kayısılar dökülür. Kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
1 kilo turunç
5 bardak toz şeker
Nohut büyüklüğünde limon tuzu ya da bir limonun suyu
2.5 bardak su.
3. Tabaklara şurubuyla alınır, üzerine dövülmüş badem serpilir.
NOT: Kayısıların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra kayısı ikiye tam ayrılmaz. Menteşe vazifesi görecek şekilde ikiye açılır. Sonra kapatılır, açılmamaları için iplikle bir bir ortalarından bağlanır. Kayısıların pişmesi tamamlandıktan sonra iplikler makasla kesilir, alınır. Soğuduktan sonra açılır içerisine badem, fındık ve saire yerleştirilir. Ya da kaymak konur.
0 yorum:
Yorum Gönder