GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Beşyüz gram badem içi kaynar suda birkaç dakika tutulup, kabukları çıkarılır. İyice kurutulur. Makinayla gayet ince çekilir veya partiler halinde havanda hamur gibi bir hal alıncaya kadar dövülür.
2. Beşyüz gram pudra şekeri, dövülmüş badem ve bir yumurtanın sarısı ile iyice yoğrulur, macun gibi olur.
3. Bu malzemelerden fındık gibi parçalar koparıp düz bir yerde yuvarlayarak üstüvanecikler (silindircikler) yapılır. Sonra bunlar birbiri üzerine düzgünce sıralanarak kaldırılır.
4. Yahut şekil verilen ezmeler tepsiye dizilip orta sıcaklıktaki bir fırında iki dakika kadar pişirilir, hemen çıkarılır. Bu şekilde fırınlanan ezme daha dayanıklı, daha gevrek olur.
NOT:
Bu ezmeler aynı usulle ceviz, fındık ve fıstık ile de yapılabilir.
2 bardak şeker
Yarım bardak su
2 bardak dövülmüş
ceviz 2 bardak ince irmik
0 yorum:
Yorum Gönder