1. Kavun mevsiminde iki olgun kavunun çekirdeği alınır. Çekirdeklerin üzerindeki yapışkan madde ve pürüzleri giderilinceye kadar yıkanır.
2. Islak ıslak havanda dövülür veya makineden birkaç defa geçirilir, iyice hamur haline getirilir, yine dövülür. Su katılıp süzülür. Çekirdeklerin iç kısmı ayrılıncaya kadar bu işleme devam edilir. Tekrar bir miktar su katılarak süzülür.
3. Sonra kâfi miktarda şeker katılır, karıştırılır, durulmaya bırakılır, içerisinden şekeri eritilmiş ve durulmuş suyu alınır, soğutulur. Konuklara ikram edilir.
NOT:
Subyeyi sanat haline getirip satanlar granit üstüvanelerden yapılmış bir makinadan birkaç kere geçirmek suretiyle daha kolaylıkla subye yaparlar.
0 yorum:
Yorum Gönder