GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Şeftaliler güzelce yıkanır. İkiye ayrılır, kabukları soyulur, içerisinde su olan bir tencereye konur.
2. Ayrı bir tencereye altı bardak şeker, iki bardak su konur. Ateş üzerinde karıştırılarak şeker eritilir. Bir kaç taşım kaynatılır.
3. Su içerisindeki şeftaliler sularından süzülür. Kaynamakta olan şurup içerisine atılır. Hepsi birlikte kaynamaya bırakılır.
4. Reçel şurubunun kıvama geldiğini anlamak için bir çay tablası üzerine ayrı ayrı bir kaç damla damlatılır. Damlalar top top durunca reçel kıvama gelmiş demektir.
5. Reçel kıvama gelince ya büyükçe bir limon suyu veya sıcak su içerisinde eritilmiş limon tuzu katılır. Tekrar bir iki taşım kaynatılır. Ocaktan indirilir, soğutulur, kavanozlara doldurulur.
0 yorum:
Yorum Gönder