GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı yağ 2.5 çay bardağı şeker 2 yumurta
2 tatlı kaşığı amonyak tozu
Alabildiği kadar elenmiş un.
1. Yaklaşık bir kiloya yakın un elenir, ortası açılır, yoğurt, yağ, şeker, yumurta, amonyak tozu katılır, yoğrulur. Hamur biraz katıca olarak tutulur.
2. Hamurlar parçalara ayrılır, topan yapılır. Merdane ile yarım santim kalınlıkta açılır. Bunlar istenilen şekilde üçgen, dörtgen veya şekilli kalıplarla kesilir. Ya da ucunda kalıp bulunan bir et makinesinden geçirmek suretiyle ince uzun şekillerde bisküvi yapılır.
3. Üzerine yumurtanın akı sürülür, fırına verilir, pişirilir.
NOT:
Tuzlu yapılması istenirse şeker katılmaz, yeterince tuz katılır. Bu bisküvi aylarca dayanabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder