GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Olgun kayısılar yıkanır, çekirdeklerinden çıkarılır. Bir süzgeçten geçirilir. Süzgecin içerisinde kayısının etli kısımları mıncıklanarak ve bir taraftan da üzerine su dökülerek kayısılar iyice süzgeçten geçirilir.
2. Bir tencereye şeker katılır, üzerine kayısıların suyu dökülür. Ateşe konur, karıştırılarak şeker eritilir.
3. Bir bardaktan az su ile ezilen nişasta bilindiği gibi karıştırılarak katılır. Tahta kaşıkla onbeş dakika kadar karıştıra karıştıra pişirilir, ocaktan indirilir, servis kâselerine taksim edilir.
NOT:
Erik peltesi, özellikle olgun, kırmızı eriklerden yapılırsa daha nefis olur. Miktarları kayısıda olduğu gibidir.
0 yorum:
Yorum Gönder