GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1.5 kilo balkabağı 3 bardak şeker 1 çay bardağı su Üstüne:
1 su bardağı dövülmüş ceviz.
1. Kabağın kabuğu soyulur. Çekirdeği alınır, bu kısımdaki pürüzler temizlenir. Kibrit kutusu büyüklük ve kalınlığında parçalara bölünür, suya atılır. Yıkanır, sudan çıkarılır, suları iyice süzülür.
2. Kabaklar tabanı düz bir tencereye döşenir. Üzerine üç bardak şeker, bir çay bardağı su gezdirilir. Hafif ateşte kapalı olarak pişirmeye bırakılır. İlk anda çok su salar. Bu su çekip kabaklar yumuşayıncaya kadar ateşte hep kapalı olarak tutulur. Ateşten indirilip soğutulur.
3. Soğuyan kabak tatlısı servis tabaklarına alınır. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder