GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2.5 bardak ince bulgur
100 gram tahin 1 demet maydanoz 6-7 adet taze soğan 1 küçük demet taze nane
1 çorba kaşığı salça
2 limon suyu
1 kaşık kırmızı biber Asma yaprağı veya
marul Yeterince tuz.
GEREKLİ MALZEME
2 bardak pekmez 2 bardak haşhaş.
1. İnce bulgur yıkanır, iki bardak su ile ıslatılır. Bulgur yumuşayıp şişince bir kevgire alınıp suyu iyice süzülür, elle sıkılıp suyu biraz daha giderilir.
2. Bir tepsiye dökülür, tahini katılır. Kırmızı biber ve tuzu ilâve edilir. İnce kıyılmış maydanoz, nane ve soğan da üzerine eklenir, birlikte iyice karıştırılır. Sonra iki limonun suyu sıkılarak tahta kaşıkla tekrar iyice karıştırılır. Bir saat öylece bırakılır.
3. Diğer tarafta salamura veya taze asma yaprağı, rengi dönünceye kadar haşlanır. Yoksa marul yaprakları yıkanıp hazırlanır. Servis tabaklarına alınır. Batırık kaşık kaşık yaprağın içine konarak yenir.
0 yorum:
Yorum Gönder