YAPILIŞI
1. Olgun, çürüksüz domatesler yıkanır, rendelenir. İnce ilistirden geçirilir. Çekirdekleri ve kabukları iliştirin üstünde kalır. Alta geçen etli suyundan iki bardak ölçülür, bir kaba alınır.
2. Domatesin suyu ile şeker hafif ateşte diğer marmelat
larda olduğu gibi kaynatılır, koyulaştırılıp kıvama getirilir.
3. Ocaktan indirileceğine yakın yarım limon suyu sıkılır, tekrar birkaç dakika kaynatılır.
4. Ateşten aldıktan sonra küçük bir paket veya bir çay kaşığı vanilya katılıp, karıştırılır. Sıcak olarak kavanozlara doldurulur.
NOT:
Evlerde yapılacak marmelâtlar geniş tencerelerde yapılır.
GEREKLİ MALZEME
1 kilo elma 3 bardak şeker 1 gram limon tuzu veya bir limon.
0 yorum:
Yorum Gönder