GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 yumurta
1 fincan eritilmiş margarin
1 fincan şeker
1 fincan süt
1 yemek kaşığı (silme) toz amonyak
Aldığı kadar un.
Kreması için:
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao 1 küçük paket vanilya
1 yumurta
2 bardak su.
1. Amonyak süt içerisinde eritilir, sonra bir fincan şeker katılır, karıştırılır.
2. Bir numaralı malzemeler içerisine iki yumurta kırılır, eritilmiş yağ katılır, karıştırılır.
3. Kulak memesi katılığında bir hamur oluşturacak kadar un katılır, iyice yoğrulur.
4. Hamur sekiz eşit parçaya bölünür, sekiz beze yapılır. Her bir bezeden merdane ile bir tabak büyüklüğünde yuvarlak yufkalar açılır. Bu yufkalar orta sıcaklıktaki fırında birer birer hafifçe pişirilir ve çıkarılır.
5. Kreması için, şeker, un, kakao, yumurta, yarım su bardağı su ile vanilya güzelce çırpılarak karıştırılır. Bu karışıma iki bardak su ilâvesiyle ocakta bir tahta kaşıkla karıştıra karıştıra kıvamlıca bir muhallebi pişirilir. Soğumaya bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder