GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
3 bardak ağartılmış tatlı badem
5 adet ağartılmış acı badem
3 yumurtanın akı
1 yemek kaşığı un
2 bardak pudra şekeri.
Ağartılmış bademler şekerle karıştırılıp bir havanda dövülür. Bu biraz zordur. En iyisi bademleri çok ince bir hale getiren makineden geçirmektir. İnce, âdeta hamur gibi bir hale getirilen bademler bir kaşık un ve pudra şekeri ile karıştırılır.
2. Yumurtaların akı güzelce çırpılır. Bir numaradaki malzemelerle karıştırılır. (Adeta hamur gibi bir iki dakika yoğrulur.)
3. Bir tepsi üzerine düzgünce bir kâğıt serilir. Bu hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, aralıklı olarak sıralanır. Üzerleri hafifçe ıslatılmış elle düzeltilir. İstenirse üzerlerine yarımşar badem yerleştirilir.
4. Orta sıcaklıktaki fırında pişirilir. Soğuyunca altındaki kâğıtlardan çıkarılır.
NOT: Bir de bu kurabiyelerin ucuza yapılanları vardır.
Bunun için gerekli malzemeler: Beş adet ağartılmış acı badem, bir bardak ağartılmış tatlı badem, iki bardak un, iki yumurta akı, bir fincan durulmuş küllü su, iki bardak pudra şekeri.
Önce yumurta akı dövülür, içerisine küllü su, pudra şekeri, un ve çok ince olarak makineden geçirilmiş bademler katılarak güzelce karıştırılıp, yoğrulur. Hamur katı ise biraz daha su ilâve edilir. İstenilen yumuşaklık elde edilir. Diğer işlemler yukarıdaki gibi yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder