GEREKLİ MALZEME
1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde)
1 kaşık domates salçası
2 baş soğan 2 orta patates 2 havuç
1 dolmalık sakız kabağı
1 baş kereviz
2 diş sarmısak Yarım fincan un
4 çorba kaşığı yağ
10 bardak et suyu veya su
Kâfi miktarda tuz, maydanoz.
6 bardak et suyu 3 orta domates 1 adet büyük soğan 3 kaşık yağ 1 fincan un 1 fincan pirinç 1 bardak su Kâfi miktarda tuz.
YAPILIŞI
1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış bütün sebzeler bir tencereye konup, ateşte beş dakika kadar karıştırarak kavrulur.
2. Önce un eklenir, sonra salçası konur. Beş dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir.
3. Suyu konur, sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır.
4. Kıyma, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içerisine katılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder