GEREKLİ MALZEMELER
5 kilo yağlı dana kıyması (kaburga kısmından)
150 gram kırmızı (tatlı veya acı) biber
150 gram kimyon
50 gram karabiber
20 gram yeni bahar
150 gram ince tuz
2 baş sarmısak
Yeterince yıkanmış, temizlenmiş kalın bağırsak.
HAZIRLANMASI VE YAPILIŞI
1. Et makinesinde ince kıyılmış yağlı kıyma bir kaba konur. İçerisine 150 gram arzuya göre acı veya tatlı toz kırmızı biber, 150 gram ince ayıklanıp makinede çekilmiş toz kimyon, 50 gram toz karabiber, 20 gram ince dövülmüş yeni bahar, 150 gram ince tuz, 2 büyük baş soyulmuş, dövülmüş sarmısak karıştırıp iyice yoğrulur. Yoğrulan bu karışım tekrar makineden geçirilir. Üzeri ıslak bir bezle örtülerek serin bir yerde 12 saat kadar bekletilir. (Kış mevsimi sucuk yapmaya daha elverişlidir.)
2. Bekletilen malzeme tekrar yoğrulur. Temizlenip yıkanmış ve kurutulmuş bağırsaklar hazırlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder