GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1,5 bardak şeker
1 bardak ağartılmış badem
5 adet ağartılmış acı badem
4 bardak süt
5 yaprak balık tutkalı.
Bademler kaynar suda bir müddet tutulur. Kabukları soyulmak suretiyle ağartılır. Bademler makineden geçirilmek veya havanda dövülmek suretiyle iyice ezilir. Hamur haline getirilir. Önce az bir ılık suda ıslatılan balık tutkalı, şeker ve süt hafif ateşe konur, bademler de ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Hepsi ince elekte süzülür. Ilık bir hal alınca kalıplara dökülür. Buzdolabında dondurulur. Sofraya götürmeden önce birkaç dakika sıcak suda kaplarıyla tutulur; ters yüz ederek servis tabaklarına aktarılır.
0 yorum:
Yorum Gönder