GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞI
4 bardak su 1 bardak şeker 1 fincan nişasta Dövülmüş tarçın veya ağartılmış badem.
1. Dört bardak suya bir bardak şeker katılır, kaynatılır.
2. Kaynamakta olan sulu şekere soğuk suda ezilmiş, eritilmiş nişasta sicim gibi akıtılarak bir taraftan da tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak dökülür. Hepsi birlikte koyu bir kıvam ve cam gibi bir görünüm alıncaya kadar pişirilir. Sonra bir tepsiye alınarak soğutulur.
3. Baklava dilimleri gibi kesilir. Tabaklara alınıp üzerine tarçın serpilir. Yahut tepsiye dökülen paluze soğumadan üzerine ağartılmış bademler sıralanır, soğumaya bırakılır. Daha sonra istenilen şekilde kesilerek servis tabaklarına alınır.
NOT: Bu pelteler meyve suları katılarak da yapılır. Herhangi bir meyvenin suyu ya da şurubu katılırsa ona göre isim alır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze oiarak muhafaza edebilirsiniz.
Süt içerisine limon suyu sıkı'rsa süt hemen kesilir.
0 yorum:
Yorum Gönder