GEREKLİ MALZEME
4 bardak halis süt 1 fincan pirinç unu 1 fincan nişasta 1 bardak toz şeker 1 fiske tuz
Haşlanmış yarım tavuğun yalnız göğüs eti.
YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI
GEREKLİ MALZEME
1 çay bardağı kırıksız iyi cins pirinç
2 su bardağı toz şeker 1 kaşık nişasta
5 su bardağı su
1 tutam safran (Çay kaşığının ucunda)
1 tutam zerdeçal.
Üzerine:
Fındık, fıstık, üzüm, nar tanesi, tarçın tozu, ağartılmış badem.
1. Haşlanmış yarım tavuğun yalnız göğüs etleri alınır. Bu beyaz göğüs etleri elle tiftik gibi didilir. Didilen bu etler suda yıkanır, suyu sıkılır. Tekrar temiz su içine konarak bekletilir. Hatta bir iki saat kadar suda bırakılırsa birkaç defa sudan çıkarılır, suyu sıkılır. Yine yeniden temiz su içerisine konur.
2. Dört bardak (bir litre) halis süt kaynatılır. Sudan tavuk göğsü etleri çıkarılır suyu iyice sıkılır. Kaynamakta olan süt içerisine atılır, tahta kaşıkla eze eze pişirmeye devam edilir. Sonra ateşten alınır, bir tarafa konur.
3. Su ile ezilmiş pirinç unu ve nişasta içerisine sütten bir kaç kaşık alınır, karıştırılır.
4. Karıştırılan 3 numaradaki nişasta ve pirinç unu yine karıştırılarak bir tarafa koyulan süt içerisine dökülür. Tekrar ateşe konur.
5 Hepsinin üzerine şekerin de ilâvesiyle iyice koyulaşıncaya kadar ve dibine tutmaması için çabuk çabuk her tarafından dövülerek karıştırılır. Bir müddet karışınca sakız gibi olur. Servis tabaklarına konur.
6. Üzerine gülsuyu veya tarçın, arzuya göre ince kıyılmış Antep fıstığı, kıyılmış fındık, Hindistan cevizi tozu serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder