GEREKLİ MALZEMELER
2 bardak nohut 2 orta boy soğan 1.5 fincan zeytinyağı 1 bütün limon veya sirke
1 küçük demet maydanoz Yeterince tuz.
YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI
1. Bir gün önceden iki bardak nohut ayıklanır, bol tuzlu suda ıslatılır.
2. Ertesi gün nohutlar yıkanır, tekrar bol su koymak suretiyle iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra soğuk sudan geçirilir.
3. Pişen nohutlar kabuklarından bir bir çıkarılır. Biraz tuz serpilerek helva gibi ezilir.
4. Tabaklara güzelce yayılır, üzeri düzeltilir. Önce ince halkalar halinde soğan serpilir. Zeytinyağı dökülür, limon sıkılır veya kâfi miktarda sirke gezdirilir. En sonunda ince kıyılmış maydanoz serpilir, servis yapılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Diş fırçalarını da temizlemek gerekir: Uzun müddet kullandığınız diş fırçalarında macun birikmeleri olur. Özellikle fırçaların dip taraflarında kuruyarak kötü görünüm veren macunları çıkarmak için, fırçaları tuzlu suya batırıp bir süre beklemek kâfidir.
0 yorum:
Yorum Gönder