.

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI •Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. Fasulyeleri 2-3 santim büyüklüğünde parçalar eide edecek şekilde dilimleyin. • Yağı, yemeklik incecik doğranmış soğanları ve incecik halkalar halinde doğranmış biberleri pilav tenceresine koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. • Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve puibiberi serpin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2 adet yeşil sivri biber 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber 2 adet orta boy domates 4 su bardağı sıcak su b(et ya da tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) • Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın. • Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.

Tırtıl Baklavası

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI • Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. • Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın. Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. • Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. • Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin. • Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın. Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. • Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. • Tereyağını bir tavada kızdırın. Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin. • Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun. ...

Bezelye Çorbası

YAPILIŞI 1. Bir baş soğan rendelenir, bir tencere içine konan bir kaşık yağla hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 2. Beş bardak su ve iki bardak ayıklanmış bezelye kavrulmuş soğan içerisine konur, iyice pişirilir. 3. Pişen bezelyeler süzgeçten geçirilir, suyu alınır. Balık Çorbasının terbiyelisi de lezzetli olur. Sofralarvnizın vazgeçilmez unsurlarından biri olan çorbalar, üzerlerine arzunuza göre dökeceğiniz yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz veya naneyle hem görünüş hem de lezzet bakımından daha da güzel olur. 4. Kalan iki kaşık yağla un hafifçe kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş domates veya yarım kaşık salça konur, karıştırılarak tekrar pişirilir, beş bardak et suyu ilâve edilir. 5. Süçgeçten geçirilen bezelye suyu ile domatesli veya salçalı et suyu tuz da katılarak hep birlikte karıştırılır. Tekrar beş dakika kadar kaynatılır, sonra servis yapılır. NOT: Bunların üzerine arzuya göre yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz, nane konabilir. ...

Çiftlik Çorbası

GEREKLİ MALZEME 1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde) 1 kaşık domates salçası 2 baş soğan 2 orta patates 2 havuç 1 dolmalık sakız kabağı 1 baş kereviz 2 diş sarmısak Yarım fincan un 4 çorba kaşığı yağ 10 bardak et suyu veya su Kâfi miktarda tuz, maydanoz. 6 bardak et suyu 3 orta domates 1 adet büyük soğan 3 kaşık yağ 1 fincan un 1 fincan pirinç 1 bardak su Kâfi miktarda tuz. YAPILIŞI 1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış bütün sebzeler bir tencereye konup, ateşte beş dakika kadar karıştırarak kavrulur. 2. Önce un eklenir, sonra salçası konur. Beş dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir. 3. Suyu konur, sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır. 4. Kıyma, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içerisine katılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir...

Sponsor Bağlantılar

Bağlantılar

11 Temmuz 2010 Pazar

Cevizli Burma Tel Kadayıf

11 Temmuz 2010 Pazar |
CEVİZLİ BURMA TEL KADAYIF

GEREKLİ MALZEME YAPlLlŞl

750 gram tel kadayıf 250 gram sade yağ ya

da margarin 6 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

2 bardak dövülmüş ceviz.

6 bardak şeker, 3.5 bardak su ile kaynatılır, bir kaşık limon suyu ilâvesiyle iki dakika daha kaynatmaya devam edilir. Üzerinden köpükler alınarak ocaktan indirilir, soğumaya bırakılır.

Bir tutam kadayıf alınır, elle didiklenir,koparılmazaltı görünmeyecek sık bir şekilde düz bir yere yayılır. Uzunlamasına serilen bu kadayıfın ortasına yine uzunlamasına ceviz konur. İki elin parmaklarıyla bükülür, içler ortada kalır. Bu parça yağlanmış bir tepsiye ortadan başlamak üzere çörek halinde dolanır. İkinci bükülen içli kadayıf da ilk dolanan kadayıfın bitiminden başlamak üzere tepsiye konur. Böylece ortadan sona kadar tepsi sıkıca doldurulur (Bu işlem aynen sarığı burmada olduğu gibi yapılmış olur). Bir paket margarin küçük fındık büyüklüğünde kadayıfların üzerine taksim edilir (Tereyağı ile yapılırsa daha güzel kokulu ve daha lezzetli olur). Tepsi fırına verilir. Hafif kızarınca fırından çıkarılır. Tepsinin içine girecek büyüklükteki bir başka tepsinin alt tarafı, yarı pişen kadayıfın üzerine oturtulur. Çevrilir. Yarı pişen kadayıf ikinci tepsinin altına geçmiş olur. Bu defa ilk tepsiye kadayıf dikkatlice kaydırılır, böylece alt taraf üste gelmiş olur. Yine fırına verilir, üzeri iyice pembeleşinceye kadar fırında tutulur, çıkarılır.

Evvelce hazırlanan ılıktan biraz sıcak şurup, kadayıfın üzerine dökülür, ağzı kapatılarak şekeri çektirilir.

AKLINIZDA BULUNSUN

Güvelere savaş:

-Dolabınızın içine kurutulmuş limon kabukları doldurduğunuz müslih toıbalar asın.

-Lavanta ve defne, giyeceklerinizi güzel kokuttukları gibi, güvelerin uzaklaşmalarına neden olurlar.

-Bir ölçek naftalini, iki ölçek parafinle, ateşte eritin, macun haline gelince, bir ambalaj kağıdının üzerine yayın ve soğumasını bekleyin. Sonra bu kağıdı dolabınızın içine yerleştirin.

GEREKLİ MALZEME

500 gram tel kadayıf 3 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon

suyu

1 bardak dövülmüş ceviz içi ya da ağartılmış, dövülmüş badem içi.

Burma Tel Kadayıfı.


Related Posts



0 yorum:

.

Kişisel

SiteEkle.Web.Tr

Food & Drink Blogs all kind of recipes Şifalı Bitkiler Kadınlar,Diyet,Zayıflama Kadın Hastalıkları Dekorasyon Sağlık Zayıflama,Diyet,Gebelik,Doğum Kadınlar Kadınlar Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Mobilya Dekorasyonu Poğaça Tarifleri Moda Dış Cephe

Kadınlar Platformu

SPONSORLU BAĞLANTILAR

En Çok Okunan Yemek Tarifleri

Son Eklenen Yemek Tarifleri

 
Yemek Tarifleri