.

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI •Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. Fasulyeleri 2-3 santim büyüklüğünde parçalar eide edecek şekilde dilimleyin. • Yağı, yemeklik incecik doğranmış soğanları ve incecik halkalar halinde doğranmış biberleri pilav tenceresine koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. • Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve puibiberi serpin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2 adet yeşil sivri biber 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber 2 adet orta boy domates 4 su bardağı sıcak su b(et ya da tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) • Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın. • Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.

Tırtıl Baklavası

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI • Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. • Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın. Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. • Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. • Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin. • Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın. Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. • Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. • Tereyağını bir tavada kızdırın. Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin. • Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun. ...

Bezelye Çorbası

YAPILIŞI 1. Bir baş soğan rendelenir, bir tencere içine konan bir kaşık yağla hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 2. Beş bardak su ve iki bardak ayıklanmış bezelye kavrulmuş soğan içerisine konur, iyice pişirilir. 3. Pişen bezelyeler süzgeçten geçirilir, suyu alınır. Balık Çorbasının terbiyelisi de lezzetli olur. Sofralarvnizın vazgeçilmez unsurlarından biri olan çorbalar, üzerlerine arzunuza göre dökeceğiniz yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz veya naneyle hem görünüş hem de lezzet bakımından daha da güzel olur. 4. Kalan iki kaşık yağla un hafifçe kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş domates veya yarım kaşık salça konur, karıştırılarak tekrar pişirilir, beş bardak et suyu ilâve edilir. 5. Süçgeçten geçirilen bezelye suyu ile domatesli veya salçalı et suyu tuz da katılarak hep birlikte karıştırılır. Tekrar beş dakika kadar kaynatılır, sonra servis yapılır. NOT: Bunların üzerine arzuya göre yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz, nane konabilir. ...

Çiftlik Çorbası

GEREKLİ MALZEME 1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde) 1 kaşık domates salçası 2 baş soğan 2 orta patates 2 havuç 1 dolmalık sakız kabağı 1 baş kereviz 2 diş sarmısak Yarım fincan un 4 çorba kaşığı yağ 10 bardak et suyu veya su Kâfi miktarda tuz, maydanoz. 6 bardak et suyu 3 orta domates 1 adet büyük soğan 3 kaşık yağ 1 fincan un 1 fincan pirinç 1 bardak su Kâfi miktarda tuz. YAPILIŞI 1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış bütün sebzeler bir tencereye konup, ateşte beş dakika kadar karıştırarak kavrulur. 2. Önce un eklenir, sonra salçası konur. Beş dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir. 3. Suyu konur, sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır. 4. Kıyma, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içerisine katılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir...

Sponsor Bağlantılar

Bağlantılar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Samsa

14 Temmuz 2010 Çarşamba |
SAMSA

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

4 bardak elenmiş un

4 yumurta

1 kahve kaşığı tuz Ceviz büyüklüğünde

yağ, yeterince su. Açmak için:

2 bardak nişasta

2.5 bardak erimiş yağ 2 bardak çekilmiş ceviz. Şurubu için:

5 bardak şeker

1 yemek kaşığı limon suyu, 3 bardak su.

1. Bilindiği üzere açtığımız yufkalardan alınır. Bu yufkalardan beş tanesi ayrılır. Üçünün üzeri yağlanıp cevizli harçtan düzgünce serpilir. Üzerlerine iki yağlanmış yufka daha serilir. Hepsi, yan yana konmuş iki oklavaya gevşekçe sarılır, oklavalar çıkarılır. İstenilen şekillerde kesilir. Yağlanmış bir tepsiye dizilir. Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılarak tamamlanır. Kalan yağ haşlanır üzerlerine dökülür, fırına verilir. Pişirildikten sonra şurubu dökülür.

Muska baklavası:

Yufkalar yirmi santim kadar genişlikte veya daha küçük

AKLINIZDA BULUNSUN

Ütünün temizliği:

Ütünüzün altının pırıl pırıl olmasını istiyorsanız, temiz bir kâğıt parçası ve biraz diş macunuyla bunu sağlayabilirsiniz. Kâğıdı ıslatıp ütünüzün altını isterseniz yanlarını da biraz diş macunuyla ovun. Sonra kuru bir kâğıtla kurulayıp yapılmak istenirse üç parmak eninde, boydan boya kesilir, ikiye katlanır. Ortasına cevizli harç konur, muska gibi sarılır, bunlar da yağlı bir tepsiye sıralanır. Yağ haşlanarak üzerlerine dökülür, fırına verilir. Piştikten sonra şurubu bilinen şekilde dökülür.

Sigara baklavası:

Samsanın daha ince sarılmış şeklidir. Diğer işlemler aynıdır.

NOT: Tepside yağ kalmışsa bu yağ tepsi eğilerek kaşıkla alınır. İstenirse bu muska baklavası yağda da kızartılarak pişirilebilir.


AKLINIZDA BULUNSUN

Ütüde kâğıt kullanmak:

Pantolon ütülerinin uzun müddet dayanmasını istiyorsanız, ütülerken nemli bez yerine kâğıt kullanın.

Pantolon/ardaki diz yeri:

Ütülenecek pantolon diz hizasında çıkıntı yapmışsa, bunu normal bir usulle ütülemek bir fayda vermez. Onun için önce pantolon paçalarını normal ütü şeklinin tam tersine koyup, diz yerini ütülemek gerekir. Bundan sonra dikiş yerleri üst üste getirilip ütülenir.

Halıdaki yağ lekesi:

Halınız yağ lekesi olmuşsa hiç üzülmeyin, bildiğimiz, mutfaklarımızda kullandığımız karbonatla bunu temizleyebilirsiniz. Bunun için, damlayan yağın üstüne bol karbonat ekip, biraz ovmak yeter, kuruduktan sonra iyice fırçalayın, lekenin çıktığını göreceksiniz.


Related Posts



0 yorum:

.

Kişisel

SiteEkle.Web.Tr

Food & Drink Blogs all kind of recipes Şifalı Bitkiler Kadınlar,Diyet,Zayıflama Kadın Hastalıkları Dekorasyon Sağlık Zayıflama,Diyet,Gebelik,Doğum Kadınlar Kadınlar Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Mobilya Dekorasyonu Poğaça Tarifleri Moda Dış Cephe

Kadınlar Platformu

SPONSORLU BAĞLANTILAR

En Çok Okunan Yemek Tarifleri

Son Eklenen Yemek Tarifleri

 
Yemek Tarifleri