GEREKLİ MALZEME
1 paket margarin (250
gr.) ya da sade yağı 1 bardak toz şeker 1 bardak yoğurt 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma
tozu 1 çay bardağı çekilmiş
ceviz veya fındık Aldığı kadar elenmiş un.
YAPILIŞI
1. Yağ eritilmeden şekerle iyice yoğrulur.
2. Yumurta, yoğurt, elenmiş un, kabartma tozu katılarak hepsi birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir (Burada unun miktarı verilmedi, hamur kulak memesinden yumuşak olursa biraz daha un koymak suretiyle istenilen katılığa getirilir).
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır. Hafif yağlanmış bir tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine yumurtanın yalnız sarısı sürülür. Çekilmiş ceviz veya fındık konur, hafifçe parmak uçlarıyla bastırılır.
4. Orta sıcaklıktaki fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder