.

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI •Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. Fasulyeleri 2-3 santim büyüklüğünde parçalar eide edecek şekilde dilimleyin. • Yağı, yemeklik incecik doğranmış soğanları ve incecik halkalar halinde doğranmış biberleri pilav tenceresine koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. • Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve puibiberi serpin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2 adet yeşil sivri biber 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber 2 adet orta boy domates 4 su bardağı sıcak su b(et ya da tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) • Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın. • Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.

Tırtıl Baklavası

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI • Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. • Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın. Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. • Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. • Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin. • Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın. Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. • Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. • Tereyağını bir tavada kızdırın. Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin. • Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun. ...

Bezelye Çorbası

YAPILIŞI 1. Bir baş soğan rendelenir, bir tencere içine konan bir kaşık yağla hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 2. Beş bardak su ve iki bardak ayıklanmış bezelye kavrulmuş soğan içerisine konur, iyice pişirilir. 3. Pişen bezelyeler süzgeçten geçirilir, suyu alınır. Balık Çorbasının terbiyelisi de lezzetli olur. Sofralarvnizın vazgeçilmez unsurlarından biri olan çorbalar, üzerlerine arzunuza göre dökeceğiniz yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz veya naneyle hem görünüş hem de lezzet bakımından daha da güzel olur. 4. Kalan iki kaşık yağla un hafifçe kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş domates veya yarım kaşık salça konur, karıştırılarak tekrar pişirilir, beş bardak et suyu ilâve edilir. 5. Süçgeçten geçirilen bezelye suyu ile domatesli veya salçalı et suyu tuz da katılarak hep birlikte karıştırılır. Tekrar beş dakika kadar kaynatılır, sonra servis yapılır. NOT: Bunların üzerine arzuya göre yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz, nane konabilir. ...

Çiftlik Çorbası

GEREKLİ MALZEME 1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde) 1 kaşık domates salçası 2 baş soğan 2 orta patates 2 havuç 1 dolmalık sakız kabağı 1 baş kereviz 2 diş sarmısak Yarım fincan un 4 çorba kaşığı yağ 10 bardak et suyu veya su Kâfi miktarda tuz, maydanoz. 6 bardak et suyu 3 orta domates 1 adet büyük soğan 3 kaşık yağ 1 fincan un 1 fincan pirinç 1 bardak su Kâfi miktarda tuz. YAPILIŞI 1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış bütün sebzeler bir tencereye konup, ateşte beş dakika kadar karıştırarak kavrulur. 2. Önce un eklenir, sonra salçası konur. Beş dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir. 3. Suyu konur, sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır. 4. Kıyma, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içerisine katılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir...

Sponsor Bağlantılar

Bağlantılar

11 Temmuz 2010 Pazar

Tulumba Tatlısı

11 Temmuz 2010 Pazar |
TULUMBA TATLISI

GEREKLİ MALZEMELERİ

3.5 su bardağı elenmiş un

2 su bardağı su

1/2 çay bardağı küllü su

50 gr. tereyağı veya margarin

10 kadar yumurta

1 fiske tuz, 1 kaşık şeker.

Şurubu için:

10 bardak şeker

6 bardak su

6 gr. limon tuzu.

Kızartmak için:

4 su bardağı ayçiçef yağı.

HAZIRLANMASI VE YAPILIŞI

1. Tulumba tatlısının şurubu evvelden hazırlanır, soğutulur. Şöyle ki: 10 bardak şeker, 6 bardak su ile kaynatılır. Limon tuzu konur, biraz koyuca şurup elde edilir. Tabii bu arada şekerin üzerine gelen köpükler alınır.

2. iki bardak su, küllü su, 50 gr. tereyağı, tuz, bir kaşık şeker hepsi birlikte bir tencereye katılır, kaynamaya bırakılır.

Kaynamaya başlayınca un birden dökülür, tahta kaşıkla hızlı hızlı yine ateş üzerinde karıştırılır. Beş dakika devam edilir. Ateşten indirilir, ılıyınca yoğrulur.

3. içerisine 7-8 yumurta kırılır, elle yumurtalar güzelce yedirilir, sertse iki yumurta daha kırılır, onlar da karıştırılır.

En sonunda bir fincan su katılır, tekrar karıştırılır. Tulumba tatlısı kalıbından veya ucu dişli torbadan kolayca geçecek hamur olmalı. Ne çok katı ne de çok yumuşak.

4. Orta ateşte kızdırılan yağ içerisine tulumba kalıbından münasip büyüklükte hamur sıkılır, çevirmek suretiyle her tarafı iyice kızartılır. Delikli kepçe ile yağı süzülerek alınır.

Soğuk şuruba atılır, tatlısını çekmesi için başka bir kepçe ile şuruba iyice daldırılır, ikinci parti kızarıncaya kadar şurupta tutulur, ikinci parti kızarmaya başlayınca şuruptan alınır, şekeri biraz süzülür. Servis tabaklarına istif edilir.

NOT:

Yukarıdaki tertibin yarısını da yapmak yeterlidir. Tulumba tatlısı oldukça bereketlidir.

Yumurtalar hamura tek tek kırılır, karıştırılır, geri kalan yumurtalara devam edilir.

AKLINIZDA BULUNSUN

Kızartma yağı sıcaklığının yeterli olup olmadığını anlamak için;

- iki üç tane çiğ sert mısır tanesi atın, bunlar patlarlarsa yağ kızmış demektir.

- Bir parça ekmek içini yağa atın, hemen yağın üzerine çıkarsa yığın yeterli sıcaklıkta olduğunun belirtisidir.

- Bir parça hamurla da aynı sonuca ulaşabilirsiniz.


Related Posts



0 yorum:

.

Kişisel

SiteEkle.Web.Tr

Food & Drink Blogs all kind of recipes Şifalı Bitkiler Kadınlar,Diyet,Zayıflama Kadın Hastalıkları Dekorasyon Sağlık Zayıflama,Diyet,Gebelik,Doğum Kadınlar Kadınlar Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Mobilya Dekorasyonu Poğaça Tarifleri Moda Dış Cephe

Kadınlar Platformu

SPONSORLU BAĞLANTILAR

En Çok Okunan Yemek Tarifleri

Son Eklenen Yemek Tarifleri

 
Yemek Tarifleri