YAPILIŞI
1. Bir kilo çilek saplarından ayıklanır. Kumları giderilinceye kadar yıkanır.
2. Bir tencereye dört bardak su konup, 1.5 bardak şekerle kaynatılır, ateşten indirilir, çileklerin üzerine dökülür. Ağzı kapatılıp, öylece bir saat kadar bırakılır.
3. Diğer bir kapta bir bardak ılık su ile balık tutkalı eritilir.
4. Yumurtanın beyazı, bir limonun suyu ve eritilmiş balık tutkalı karıştırılarak hafif ateşte bir müddet kaynatılır ve süzülür.
5. Diğer tarafa bırakılan çileklerle karıştırılır. Kâselere ya da kalıplara dökülür. Buzluğun altına veya buz dolabının herhangi bir yerine konup donması sağlanır.
6. Kalıplardan ya da kâselerden boşaltırken, kalıp ve kâseler sıcak suya birkaç dakika oturtulup, kaplar tersine çevri'erek servis tabaklarına boşaltılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Banyoları temizlemek:
Banyoların içinin pırıl pırıl, tertemiz olmasını isterseniz haftada bir sıcak sirke ile yıkayınız. Sirkeyi ateşte kaynattıktan sonra banyonun içine dökerek bir bezle iyice siliniz, sonra temiz su ile yıkayınız.
GEREKLİ MALZEME
1 kilo çilek
4 bardak su
1.5 bardak şeker
5 yaprak elmasiyelik saf balık tutkalı
1 bardak tutkalı eritmek
için ılık su
3 yumurtanın beyazı 1 limon suyu.
0 yorum:
Yorum Gönder