GEREKLİ MALZEME
500 gram vişne
5 yaprak balık tutkalı
3 bardak su
1,5 bardak şeker.
YAPILIŞI
1. Once süt ateşte kaynatılır, ateşten alınır.
2. Beş yaprak balık tutkalı, az bir ılık su içerisinde eritilmeye bırakılır.
3. Üç adet yumurtanın yalnız sarısı köpürünceye kadar bir telle iyice çırpılır, içerisine bir bardak şeker, süt ve tutkal katılır, hepsi iyice karıştırılır.
4. Ateşe konur, devamlı karıştırılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir.llıyıncaya kadar bekletilir. Badem yağıyla yağlanmış kalıplara veya sütlaç kaplarına doldurulur. Buzdolabına konur. Soğuyunca çıkarılır.
Kalıplarından veya sütlâç kaplarından ters yüz edilerek boşaltılır. Çıkarılırken şekillerinin bozulmaması için kapları sıcak suda birkaç dakika tutup boşaltmak daha emniyetli olur.
AKLINIZDA BULUNSUN
Cilalı eşya üzerindeki su lekesi: Cilalı eşya üzerine dökülen suyun bıraktığı lekeleri çıkarmak için; biraz petrol içerisine gayet ince sofra tuzundan atarak eritmeli; bir bez batırarak lekeyi silmelidir.
0 yorum:
Yorum Gönder