GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1.5 bardak şeker
1 limon
6 portakal
5 yaprak balık tutkalı
2 bardak su.
GEREKLİ MALZEME
4 bardak süt
5 yaprak ince balık tutkalı
3 adat yumurtanın sarısı
1 barda'; şsker (Arzuya gere fazlalaştırılabilir.
1. Bir kaba portakalların ve limonun suyu sıkılır.
2. Ilık suda beş yaprak balık tutkalı ıslatılarak eritilir.
3. Bir tencereye iki bardak su, bir buçuk bardak şeker katılır, ateşte eritilir.
4. Ateşte erimiş olan şekerli suya; portakal ve limon suyu ile erimiş balık tutkalı katılır. Ateşte kaynamak üzere iken indirilir, ılımaya bırakılır. Ilıyınca kalıp veya kâselere boşaltılır. Aynen diğer elmasiyelerde olduğu gibi kaplarıyla buzdolabında dondurulur.
5. Elmasiyeler donunca buzdolabından çıkarılır. Sıcak su içerisine kaplarıyla oturtulur, üç dakika kadar öylece bekletilir. Sonra buradan alınarak servis tabaklarına ters yüz edilir, yine buzdolabına konur. Servis yapılacağında çıkarılır, servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder