YAPILIŞI
1. Evvelce anlatıldığı gibi hamur yoğrulur, yufkalar açılır bir tarafa istif edilir.
2. Bir tepsiye yağlanmadan yufkaların yarısı döşenir. Bademi konur, kalan yarısı üzerine döşenir.
3. Bilinen şekilde istenildiği gibi kesildikten sonra üzerine üç bardak kızdırılmış yağ gezdirilir. Üstü pek kızmamış altı kızgın fırına verilir. Üzerini sarartmamaya dikkat edilir. Olmazsa üzerine bir kâğıt örtülür. Baklava, üzerine dökülen yağ içerisinde pişirilir.
4. Tepsi fırından alınır, eğik vaziyete getirilir, alt kısmından birkaç diş baklava çıkartılır. Kaşık kaşık biriken yağ alınır.
5. Yağı alınan tepsi düz bir yere konur, evvelce hazırlanan şurubu ılık olarak, baklava da ılık olmak üzere üzerine dökülür. Üzeri örtülür, tatlısını çektikten sonra soğumaya bırakılır.
NOT: Geniş bilgi cevizli baklavada anlatılmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder