GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
12 adet portakal (büyükçe)
10 bardak şeker 1 adet limon.
1. Portakalın sarı kabukları ince olarak soyulur. Beyaz kabukları ayrıca soyulur, çekirdekleri çıkarılır. Beyaz kabuklar ile çekirdekler atılır.
2. Portakalın et kısmı iie sarı kabukları beraberce bir et makinesinden geçirilir.
3. Elde edilen bu ezme üzerine üç litre (12 bardak) kadar soğuk su katılır; böylece bir gün bırakılır.
4. Ertesi gün sulu ezme ocağa konarak iki saat kadar kaynatılır. Sonra şekeri katılır. Gene kaynatılmaya devam edilir. Yarım saat daha kaynayınca limon sıkılır ve bir iki dakika sonra da ateşten indirilir.
5. Kıvama gelen marmelât sıcak olarak kavanozlara doldurulur. Soğuyunca ağzı sıkıca kapatılır.
10 adet portakal 5 bardak şeker 2 limon suyu.
0 yorum:
Yorum Gönder