GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 kilo portakal (çekirdeksiz)
6 bardak şeker
3 bardak su
1.5 kaşık limon tuzu veya 2 kaşık limon suyu.
1. Rendenin ince tarafı ile veya bıçakla portakalların üzerleri kazınır.
2. Bir tencereye bolca su konur. Kazınan portakallar içerisine atılır. Hafifçe yumuşayıncaya kadar haşlanır.
3. Haşlanan portakallar önce yarısından bölünür, tekrar yarılarından bölünür. Böylece bir portakal dörde bülünmüş olur. Bölünen portakallar birer daha bölünür veya istenilen şekilde bölünür. Bir tarafa bırakılır.
4. Bir tencerede şeker su ile karıştırılıp ateşte koyuca bir şurup haline getirilir. Parçalara bölünen portakallar içerisine atılır. Hafifçe karıştırılır. Kıvamlı bir hal alıncaya kadar kaynatmaya devam edilir. Şurubundan bir kaşıkla bir tabağa damlatılır. Damla yayılmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir. Buna bir fin
can sıcak suda eritilmiş limon tuzu veya iki kaşık limon suyu katılır, iki taşım kadar kaynattıktan sonra tencere ateşten indirilir, soğutulur, kavanoza konur.
1 kilo yarma şeftali 6 bardak şeker
2 bardak su
1 kahve kaşığı limon tuzu veya bir limon.
0 yorum:
Yorum Gönder