GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
3 bardak un 1 fincan erimiş tereyağı 1 bardak pudra şekeri
3 yumurta
Yarım kibrit kutusu yaş maya
1 bardaktan biraz eksik süt
1 fiske tuz.
1. Maya, bir kapta bir fincan sütle ezilir. Bir fincan unla karıştırılır, bir tarafa konur, kabarıncaya kadar bekletilir.
2. Kalan un hamur tahtasına konur, ortası açılır, bir bardak pudra şekeri, tuz, yağ ve yumurta unun açılan kısmında elle iyice karıştırılır. Sütün kalanı ve maya katılır, iyice yoğrulur. Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
3. Mayalanıp, kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elde yuvarlanır. Merdane ile ortası şişkince oval şekil verilir.
4. Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir, ılık bir yerde kabarması için tekrar bekletilir.
5. Kabarınca üzerlerine yağla karışık yumurtanın sarısı sürülür, hafif sıcaklıktaki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
6. Fırından çıkarılınca tam soğumadan (yumuşak kalması için) üzerine yaş bez örtülür.
0 yorum:
Yorum Gönder