YAPILIŞI
1. Çilekler saplarından ayıklanır, bol su içerisine konur. Bir müddet kum ve çamurlarının çözülmesi için bekletilir. Sudan alınır, birkaç defa daha iyice yıkanır. Suyu süzülür, bir kaba konur.
2. Susuz olarak üzerine beş bardak şeker serpilir, karıştırılır. Yirmi dört saat öylece bırakılır.
3. Tencerenin dibinde biriken şurubu çileklerden ayrılır. Şurup ateşe konur. Koyuca kıvama gelinceye kadar kaynatılır.
4. Diğer tarafta çilekler iyice ezilir şuruba atılır, bir müddet daha kaynatılır, ocaktan alınır, soğuyuncaya kadar karıştırılır. Böylelikle çilekler şurubu tamamen çekmiş olur. Soğuk halde kavanozlara doldurulur, ağızları iyice kapatılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Çileklerin başka bir yöntemle temizlenmesi:
Çilek deyince ak'a hemen kum gelir, eğer çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere bulaşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz. Sonra bir iki kere su ile yıkamak yetecektir.
Mutfak kokusu: Rahatsız edici ölçülere ulaşıyorsa, mutfaktaki yemek kokularını amonyak yakarak yok edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder