GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. İstenilen tatlılık miktarına göre su ayarlanır. (Yukarıdaki nisbete göre 16-20 bardak su). Büyükçe bir tencereye şeker konur, lohusa şekeri ilâve edilir. Hepsi birlikte kaynatılır.
2. Tarçınla karanfil temiz bir beze bağlanarak kaynayan şerbete atılır. Birlikte bir müddet kaynatılmaya devam edilir.
3. Hepsi güzelce süzülerek ya sıcak olarak veya soğuk olarak misafire ikram edilir.
NOT:
Lohusa şerbetini doğum dolayısiyle tebrike gelen misafirlere ikram, ötedenberi bizde âdettir. Lohusa şekeri şekercilerde satılır. Bu şeker karanfil ve tarçın kokulu kırmızı boyalı bir şekerdir. Yukarıdaki tarifte biz bu şerbeti bir kilo kadar şeker ilâve etmekle çoğaltıyoruz. Kokusunun da denk düşmesi için ayrıca karanfil ve parça tarçın kabuğu ekliyoruz. Eskiden "kırmız" denen bitkisel bir boya satılırdı,şimdi onlar pek yok. Artık bulunanı ile yetiniyoruz. Bu şerbetle birlikte bisküvi, galeta, peksimet gibi şekersiz şeyler ikram edilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Su Lekesi:
Bilirsiniz, su da leke yapar, ipekli ya da pamuklu kumaşlardaki su lekesini çıkarmak içiı im dibiyle ovun kâfidir. Fanilalarla yünlüleri ütülemek yeterlidir.
yerleri bir bardak veya şişenin
GEREKLİ MALZEME
1kilo kalın kabuklu
portakal (5 adet) 2 bardak şeker 2 bardak su Yarım limon suyu.
0 yorum:
Yorum Gönder