GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Ayvaların üzerlerindeki tüyleri bir bezle ovulur. İyice yıkanır. İnce dilimlere bölünür (Buna elma da ilâve edilirse daha lezzetli olur). O zaman yarım kilo ayva, yarım kilo elmadan yapılır. Ayvalar üzerine basacak kadar su katılarak haşlanır.
2. Geniş tarifini yaptığımız elma peşindeki bütün işlemler yapılır.
NOT:
Armut Jölesi aynen elma jölesi gibi yapılır. Yalnız olarak yapılabileceği gibi elma ile karışık da yapılabilir. Armuttan jöle yapmak için kokulu ve fazla sulu armutlar tercih edilmelidir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Hıçkırık:
Israrla devam eden hıçkırığı durdurmanın birkaç çaresi vardır.
- Kulaklarınızı tıkayarak bir bardak dolusu su içmek. Tabii ki bunu birisinin yardımı olmadan yapamazsınız.
- Karabiber taneleri çiğnemek.
- Dikkatini tehlikeli bir şey üzerine toplamak, söz gelimi parmak ucuyla bir bardak taşımaya çalışmak.
- Üzerine az miktarda sirke dökülmüş bir parça şekeri emmek.
0 yorum:
Yorum Gönder