.

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI •Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. Fasulyeleri 2-3 santim büyüklüğünde parçalar eide edecek şekilde dilimleyin. • Yağı, yemeklik incecik doğranmış soğanları ve incecik halkalar halinde doğranmış biberleri pilav tenceresine koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. • Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve puibiberi serpin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2 adet yeşil sivri biber 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber 2 adet orta boy domates 4 su bardağı sıcak su b(et ya da tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) • Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın. • Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.

Tırtıl Baklavası

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI • Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. • Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın. Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. • Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. • Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin. • Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın. Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. • Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. • Tereyağını bir tavada kızdırın. Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin. • Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun. ...

Bezelye Çorbası

YAPILIŞI 1. Bir baş soğan rendelenir, bir tencere içine konan bir kaşık yağla hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 2. Beş bardak su ve iki bardak ayıklanmış bezelye kavrulmuş soğan içerisine konur, iyice pişirilir. 3. Pişen bezelyeler süzgeçten geçirilir, suyu alınır. Balık Çorbasının terbiyelisi de lezzetli olur. Sofralarvnizın vazgeçilmez unsurlarından biri olan çorbalar, üzerlerine arzunuza göre dökeceğiniz yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz veya naneyle hem görünüş hem de lezzet bakımından daha da güzel olur. 4. Kalan iki kaşık yağla un hafifçe kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş domates veya yarım kaşık salça konur, karıştırılarak tekrar pişirilir, beş bardak et suyu ilâve edilir. 5. Süçgeçten geçirilen bezelye suyu ile domatesli veya salçalı et suyu tuz da katılarak hep birlikte karıştırılır. Tekrar beş dakika kadar kaynatılır, sonra servis yapılır. NOT: Bunların üzerine arzuya göre yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz, nane konabilir. ...

Çiftlik Çorbası

GEREKLİ MALZEME 1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde) 1 kaşık domates salçası 2 baş soğan 2 orta patates 2 havuç 1 dolmalık sakız kabağı 1 baş kereviz 2 diş sarmısak Yarım fincan un 4 çorba kaşığı yağ 10 bardak et suyu veya su Kâfi miktarda tuz, maydanoz. 6 bardak et suyu 3 orta domates 1 adet büyük soğan 3 kaşık yağ 1 fincan un 1 fincan pirinç 1 bardak su Kâfi miktarda tuz. YAPILIŞI 1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış bütün sebzeler bir tencereye konup, ateşte beş dakika kadar karıştırarak kavrulur. 2. Önce un eklenir, sonra salçası konur. Beş dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir. 3. Suyu konur, sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır. 4. Kıyma, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içerisine katılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir...

Sponsor Bağlantılar

Bağlantılar

15 Temmuz 2010 Perşembe

Kestane Püresi Reçeli

15 Temmuz 2010 Perşembe |
KESTANE PÜRESİ REÇELİ

YAPILIŞI

1. İri, çürüksüz kestanelerin dış kabukları soyulur. Kaynar suya atılır, kestanelerin iç kabuklarının soyulacak şekle gelmesi için beş dakika kadar kaynatılır.

2. Kestaneler kaynar sudan alınır, ince kabukları tamamiyle soyulur. Yalnız iç kestaneler kalır.

AKLINIZDA BULUNSUN

Elma:

Beyne ve kalbe kuvvet verir. Nefes darlığına ve kalp çarpıntısına faydalıdır. Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Aç kamına çekirdekleriyutulursa bağırsak kurtlarını düşürür. İdrar söktürür. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasında faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesinde yardımcı olur. Müzmin romatizmalara faydalıdır. Dişlerin çürümesini önler, antiseptik vazifesi görür. Hamile hanımların bulantılarını keser. Her akşam yatarken yenen bir elma pekliği giderir, diş ve diş etlerine çok faydalıdır. Cilde yumuşaklık, tazelik verir. Elma çiçeğinden yapılan çay nezle, öksürük ve ateşli hastalara iyi gelir. İltihaplanmaları önler.

İncirin olgununu meyve olarak değerlendirip, reçeli için olmamış yeşillerini

kullanmalısınız.

nıp bir tencereye konur, üzerine basacak kadar su ilâvesiyle hamur gibi oluncaya kadar haşlanır.

3. Haşlanan kestaneler bir ilistire dökülür, üzerinden elle bastırılarak ilistirden geçirilir veya varsa daha kolayı püre makinesinden geçirilir.

4. Püre haline getirilen kestaneler bir tencereye konur, üzerine 3.5 bardak toz şeker, 1.5 bardak su ve küçük bir paket vanilya katılarak karıştırılır. Hafif ateş üzerinde yine karıştırılarak pişirilir. Kestaneler koyu bir bulamaç halini alır. Ocaktan indirilir. Biraz soğuyunca kavanozlara doldurulur.

NOT: Bu reçel bilhassa çocuklar için çok besleyici bir gıdadır.

AKLINIZDA BULUNSUN

Mutfağınızı da evin misafir odası gibi süsleyiniz. Resimler ve vazolar bu bakımdan size çok yardım edecektir. Ev kadını mutfakta çalışırken sıkılmamalı ve her an oradaki işini bitirmek için gayret sarfetmelidir. Kadının en çok zaman harcadığı yer mutfaktır. Bundan dolayı evin en rahat yeri mutfak olmalıdır.

Hortum takmak için: Hortumu musluğa takmak veya iki hortumu birbirine geçirmek için kendinizi zorlamayın. Usulünü bilince bu iş çok kolaydır.

- Hortumun ucunu biraz kaynar suda bırakın.

- Veya sabunlayın.


Related Posts



0 yorum:

.

Kişisel

SiteEkle.Web.Tr

Food & Drink Blogs all kind of recipes Şifalı Bitkiler Kadınlar,Diyet,Zayıflama Kadın Hastalıkları Dekorasyon Sağlık Zayıflama,Diyet,Gebelik,Doğum Kadınlar Kadınlar Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Mobilya Dekorasyonu Poğaça Tarifleri Moda Dış Cephe

Kadınlar Platformu

SPONSORLU BAĞLANTILAR

En Çok Okunan Yemek Tarifleri

Son Eklenen Yemek Tarifleri

 
Yemek Tarifleri