GEREKLİ MALZEMELER
2 bardak kırılmış kabuğu soyulmuş kuru bakla
2 orta büyüklükte soğan
1 limon
2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker Yeterince tuz
1 küçük demet maydanoz.
HAZIRLANMASI VE YAPILIŞI
1. Bir gün önce favalık bakla yıkanır, ıslatılır.
2. Soğanlar rendelenir. Az zeytinyağında hafif pişme hali alıncaya kadar kavrulur.
3. Kavrulmuş soğanların üzerine dört bardak su konur, kaynamaya bırakılır.
4. Islatılan baklaların suyu süzülür. 3 numaradaki malzemeler üzerine dökülür. Şeker ve yeterince tuz konur, karıştırılır. İyice hamur gibi pişirilir.
5. Pişen bu baklalar süzgeçten geçirilir. Servis tabaklarına alınır. Üzerine kalan zeytinyağı gezdirilir. Yanlarına limonun dörtte biri sıralanır. Arzuya göre yeşil veya siyah zeytinle süs yapılır, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
NOT: Yapılan bu fava dörde bölünür.
AKLINIZDA BULUNSUN
Kutu konserve alırken dikkat edilecek en önemli nokta:
Kutunun alt ve üstünün kabarık olmamasıdır. Kabarık olan kutular konservenin bozulmuş olduğunun belirtisidir. Çünkü kabaran konserve kutuları hava almış olacağından içinde mikropların çok çabuk üredikleri, bu üreyen mikropların da tehlikeli zehirlenmelere yol açacakları aşikârdır.
Kutusu açılan konserveler de (sağlıklı olmak şartiyie) hemen bir defada pişirilmelidir.
Kokular:
Buzdolabınıza koyacağınız bir parça vanilyalı pamuk, kötü kokuları yok edecektir. Bir parça odun kömürü de aynı işi görecektir.
Yıkanabilir renkli kumaşların solmaması için:
Yıkama suyuna biraz tuz katınız, renklerini aynen korurlar.
0 yorum:
Yorum Gönder