GEREKLİ MALZEME YA PİLİSİ
Evvelâ portakallar yıkanır, üzerlerindeki parlak sarı kısımları bir bıçakla kazınır. Portakallar yukardan aşağıya dört tarafından bıçakla çizilir, dört parça olarak soyulur. Bu kabuklar sıkıca uzunlamasına dürülür. Yorgan iğnesine iplik geçirilir, dürülü vaziyette yani rulo şeklinde ipe sıkıca dizilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Tüy bırakıyorsa:
Büyük bir özenle temizlediğiniz eşyanızın üzerinde, kullandığınız bezin tüy bırakmasından daha fazla can sıkıcı ne olabilir? Bunu önlemek için bezinizin son durulama suyuna biraz nişasta katın.
2. Dizilen kabuklar bol sulu bir tencereye konur, haşlanır. Yumuşak bir hal alınca ateşten alınır.
3. Haşlanan kabukların suyundan alınır. Üç gün boyunca, her gün birkaç defa suyu değiştirilerek bekletilir. Böylece kabukların acılığı giderilmiş olur.
4. İki bardak su ile beş bardak şeker on dakika kadar kaynatılır. Bunun içerisine haşlanmış portakal kabukları iplerinden sıyrılarak katılır. Kaynatmaya devam edilir. İyice reçel kıvamına gelince bir fincan sıcak suda limon tuzu eritilir veya iki kaşık limon suyu dökülür. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır. Soğuyunca kavanoza doldurulur.
0 yorum:
Yorum Gönder