YAPILIŞI
1. Süt kaynatılır, şekeri katılır. Şeker süt içinde eritilir, ateşten indirilir.
2. Ayrı bir tencerede altı yumurtanın yalnız beyazı bir tel dövücü ile iyice dövülür. Varsa bu işlem elektrikli karıştırıcı ile de daha güzel yapılır. Yumurtalar köpük köpük oluncaya kadar makine ile karıştırılır.
3. Dövülmüş yumurtaların beyazı azar azar sıcak halde bulunan şekerli süte karıştırılır. Hepsi birlikte hem karıştırmaya devam edilir, hem de savurmak suretiyle soğutulur. En sonunda vanilya katılır. Bir iki sefer vanilya ile karıştırıldıktan sonra dondurmak için bir kaba aktarılır, kaymaklı dondurmada olduğu gibi işleme devam edilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Sabahlan bir bardak su içmek:
Baş ucunuzda daima odanın sıcaklığında bir bardak su bulunmalıdır. Ne soğuk, ne de sıcak olan bu su, aç kamına içildiğinde çok yararlı olur. Karaciğeri, böbrekleri rahatsız olanlar için maden suyu öğütlenebilir. Yataktan kalkmadan önce içilen bu bir bardak ılık su, insanın midesini uyarır, bağırsaklarını harekete geçirir, adeta içini yıkar.
Sucuğun kabuklarını kolayca soymak için:
Sucuğu ıslattıktan sonra suyu sıkılmış bir beze sarın, on dakika bekleyin kabukları kolayca soyulacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder